• Slipad av Expert

    Våra knivar slipas av Joakim Jonsson, en erfaren styckare som har slipat många knivar under åren. Med sin expertis garanterar han att varje kniv är perfekt slipad. Vi är stolta över att erbjuda dig en kniv som har slipats av en riktig expert!

  • Högkvalitativa

    Våra högkvalitativa knivar är gjorda av handsmitt rostfritt stål, vilket gör dem hårdare och mer tåliga mot skador. Detta säkerställer en pålitlig och precis skärupplevelse i många år framöver.

  • Pålitlig

    En kniv av handsmitt rostfritt stål är en pålitlig produkt som är utformad för att ge en bra och långvarig användning. Med en erfaren som slipar knivarna för hand skapar en extremt vass kniv som håller skärpan länge

Slipningen

När man slipar en kniv med knivens egg så tar man bort lite av metall från knivbladet för att få en skarp egg på kniven. En knivs egg består av två plan och när man slipar så försöker man behålla dessa två plan i en rätt vinkel för att få en optimal skärpa. Man behöver använda rätt teknik och verktyg för att inte skada kniven.

En kniv som är ordentligt slipad gör jobbet enklare, snabbare och mer exakt, vilket kan vara avgörande i många sammanhang.

Material

Denna kniv är tillverkad av rostfritt stål, vilket gör att den är hårdare och mer motståndskraftig mot slitage och deformation än knivar av annat stål. Det ger också kniven en längre livslängd och bättre prestanda, eftersom den behåller skärpan bättre och är mindre benägen att bli slö eller få hack.

Handtaget på denna kniv är tillverkat av rosenträ, som är känt för sin höga densitet och hållbarhet. Rosenträ ger en bekväm känsla och ett bra grepp när man håller i kniven. Dessutom är rosenträ motståndskraftigt mot fukt och påverkan från miljön, vilket gör det till ett utmärkt materialval för en kniv som ska användas i olika förhållanden.

Andra köper även